Om Strømsøboat

Strømsøboat ble dannet våren 2021 for å bidra til å elektrifisere den Norske båtparken. Vi er et annerledes firma drevet av like mye ideologi som behov av inntjening. 

Vårt mål

Vårt mål er å utfordre den fossile båtbransjen, med elektriske rimelige båter og systemer som er bygget for å appellere til et bredt marked. Vi leverer ikke båter for deg som skal raskt fra A-B, men for deg som mener at kvalitetstiden starter i det du legger fra brygga. Våre båter skal også gi deg #denfølelsenavåværeoffgrid

Dannet av Ståle Sørensen våren 2021

Ståle Sørensen er billedkunstner og varaordfører i Drammen Kommune og han har i lengre tid vært opptatt av klima og miljø. Sørensen har «alltid hatt egen båt» og han opplevde en stadig større mismatch med en hverdag preget av daglig transport i Tesla eller elsykkel drevet av solceller på eget tak på den ene siden og feriene tilbragt i en forurensende og støyende fritidsbåt på den andre siden.

Mange opplever det samme. At hverdagen blir mer og mer preget av moderne elektriske fremdriftssystemer som er både stillere, bedre og krever lite vedlikehold mens feriene tilbringes i de samme gamle bråkete og forurensende farkostene.

Sørensen bestemte seg derfor å bygge om sin båt til elektrisk drift. Dette ble en stor prosess, med masse research som er beskrevet i denne spillelisten på Youtube.

Mange av de kontaktene og erfaringene han dro veksel på har vi samlet, utvidet og bygget videre på for å gi deg produkter og råd som gjør det enkelt å elektrifisere ditt båtliv.

Vår service bygger på et personlig nettverk av folk vi stoler på og som gir deg produkter som du kan bruke i mange, mange år.

Joachim Bekkevold Hansen, partner i Strømsøboat

Joachim har siden barndommen vært hatt brennende engasjement og interesse for båtlivet. Fritidsskipper’n (D5L) tok han allerede som 17 åring. Det har vært mange båttyper og mye «dyr» lærdom opp gjennom. Skøyter, snekker, cabincruisere og seilbåter står på repertoaret. Dog med en forkjærlighet for deplasement båter.

Parallelt har han de siste 15 årene bygget opp flere bedrifter (gassellebedrifter). Noen bedrifter er solgt med god lønnsomhet, og noen bedrifter er under utvikling. Han har inngående kunnskap om det å få en idè til å bli en lønnsom bedrift. Den kanskje viktigste lærdommen er å være kritisk til forretningsmuligheter, slik at man ikke brenner av for mye tid og penger.

Da han ble spurt av Ståle om å være med i prosjektet, valgte han å bli med på laget som styreleder og investor.

Robin Jønsson, partner i Strømsøboat

Robin er ekspert i Implementering og planlegging av høyteknologiske automatiserte oppsett for produksjon og testing.

Feilsøking av produksjonsoppsett bestående av loggeutstyr, PLS‘er, trykk referanser, måleutstyr. Programmering av brukergrensesnitt til kontroll av maskiner og logge prosesser. Jønsson vil gi oss verdifull kunnskap i det tekniske vedrørende elektrifuisering.

Bilde av Jønsson

Og navnet Strømsø?

En bydel i Drammen, hvor vi befinner oss.
Firmaet måtte jo også ha navnet Strøm i seg.

Strøm + Sjø = Strømsø